Tuesday, 16 August 2011

jaga sikit mata kau tuh

Assalamualaikum ! (:


humm, tinggal lagi lebih kurang 14 hari nak puasa
cepat cepat lah ganda kan pahala anda sementara masa masih ada (:


semalam aku pergi jalan TAR
teman cozen aku shopping
kitaorang bukak puasa kat luar that day
boleh pulak la kan time kitaorang kat kedai makan , ada seorang pakcik nie
aku agak agak umur dia 50 lebih dah kot ?

tahu apa dia buat ?
korang tahu tak handphone nokia yang lebih kurang macam tiga tiga sekupang tuh ?



alaa yang macam nie hahh 


tahu kan ?
dia nak tekan keypad nak call orang pun guna kanta pembesar
WHAT?!
kanta pembesar ?
yeeee lerwwwww kanta pembesar tuh

yang nak buat tengok cap jari tuh HAHA
adoyaai
kesian pakcik neyhh


korang yang muda muda tuh jaga jaga lah mata korang
jangan la sampai jadi macam pakcik nie bila dah berumur
ini kes dahsyat dah neyhh >.<


korang ingat best ke pakai spek mata orang rabun nie ?
mengikut pengalaman aku la kan , memang tak best

haha 
so yang tak rabun tuh jaga lah jangan bagi rabun
yang dah sedia rabun tuh kena jaga jugak jangan bagi tambah power rabun korang


tips hangus : makan lah carrot sampai lebam kalau tak nak mata rosak :D


adios!(:

7 comments:

suriani azwan said...

saya jugak rabun...xsuka pakai cermin mata......

✿....rossa alina....✿ said...

ERKK..TU DA TAHAP KRITIKAL TU..HIHI..

SAYE RABUN GAK..RIMAS LA PAKAI SPEK..HAIHHH..

Faiz said...

kesiannya..neway..sama la kita g jalan tar jg..tp npe xjumpa ya..haha..=P

GaRy™ said...

aq memang dah sedia rabun pun~.. T^T

alif haris said...

huhu aku rabun gak .. tp xde la sampai gune kanta makmal cmtu .. hehe
kesian pacik tu .. huhu

sergeant keroro said...

tu memang dashyat kot. bukan rabun tu, pelik semacam jek.

sudeh said...

sis suriani : yea. sungguh lemas pakai spect >.<

rossa alina : haha ! tao tak peee ;p

faiz : hamboihhh haha macam la kat jln tar tuh hang sorang jea yang hado hukk ramai gilaa time tuh

gary : haha tape2 jaga mata kau daripada power terus ++ :)

alif haris : huhu tao tak pe. nie kes terukk dah pokcikk neyhh

sargeant : laa pulokk. haha nie unikk. satu dalam seratoss ! kui2