Monday, 8 August 2011

menari ala ala kucing kalau nak hilang kan ngantok

Assalamualaikum ! (:

dah hampir seminggu kita puasa kan ?
amacam oke ark korang ?
ada yang dah lunyai ke ? muehehe



aku punya trial nak dekat dah wok !
SPM is coming in less than 100 days
and aku masih rajin mengupdate entry dekat blog nie
haha


stress jugak aku dibuatnya
aku actually tak berapa nak tahu cara nak belajar dengan betul
satu lagi , aku nie cepat ngantok !
warggg nie masalah terbesar aku wat waktu sekarang
tak tahu dah ar nak wat cam mano nak hilang kan ketagihan mengantuk aku yang kuat neyhh


aku kalau study mula mula macam gambar bawah nie




SEJAM kemudian


HAHA !
mula mula memang ahh bertindan tindan buku letak
kunun kunun nak study ar
sekali , hanyuuuuttt ZzZzz

aku pi ar google cara cara nak hilang kan ngantok
tahu apa aku jumpa ? 
meh praktikkan cara cara yang dibawah ini






LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…
————–

HAHAHAHAHA !
adoyaaaaii , aku kemain bantai agy gelak baca entry neyhh
memangg effective weyhh , aku akan cuba praktikkan menari ala ala cam katon tuhh >.<

adios ! (:

8 comments:

suriani azwan said...

study rajin yeah...study smart but not study hard....spm adalah penentu segalanya...nak mintak keje pn org akan tgk spm wlupun dah ade degree or master....lagi satu, kalo dapat result gempak, kembang lobang hidung ibu dan ayah kamu...

sudeh said...

kak suriani : huhu yea yea thanks akakk (:

☻UsaGi NaNa☻ said...

hahaha!bole buat kt opis..tp hentak kuat2 tuh x bole la..

FadzMeera said...

joget kucing jom..hi3

cha zainol said...

lari rumate aku tengok. xpon die call hospital ==' huwaaaaaaaa =='

sudeh said...

usagi nana : haha tao tak pee ! jgn wat cenggituh kang tak pasal2 ada nyawa yg melayang muehehe ;D

fadzmeera : jom3 !

cha zainol : haha ! hospital mana dia nak call ? tanjung rambutan ekh ? hihi !

GaRy™ said...

yang last tuh super kelakar!!!!!!!!

sergeant keroro said...

haha, boleh la kot buat XD