Friday, 30 September 2011

jom main !

Pilih bulan korang lahir:
Januari -Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku sepak
Jun - Aku terkentot depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar



Pilih hari (nombor) korang lahir:

1 - mak aku
2 - komputer aku
3 - kereta jiran aku
4 - kucing
5 - kerusi
6 - gangster
7 - henfon aku
8 - kawan baik aku
9 - cikgu
10 - semut
11 - pisang
12 - polis
13 - buku
14 - patung barbie
15 - lembu
16 - makcik aku
17 - radio
18 - tv
19 - makcik kantin
20 - kasut sekolah
21 - upin dan ipin
22 - Siti Nurhaliza
23 - tupai
24 - Christiano Ronaldo
25 - buku teks
26 - kawan aku
27 - unta
28 - meja
29 - orang gila
30 - taylor swift
31 - awek cun



Pilih warna baju yang korang pakai:

Putih - sebab aku perasan cantik
Hitam - sebab aku gila
Pink - sebab aku suka single
Merah - sebab mak aku suruh
Biru - sebab aku tak tahan
Hijau - sebab aku baik hati
Ungu - sebab aku semangat
Kelabu - sebab bomoh suruh
Kuning - sebab aku dalam pertandingan
Oren - sebab aku sakit hati
Coklat - sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - sebab aku fikir aku hebat
 
aku punya : AKU BELASAH TAYLOR SWIFT SEBAB MAK AKU SURUH
huahuahua ! jangan memain , taylor swift aku belasah yawww !
 
adios :)
 

aku mangsa keadaan



TRIAL IS OVER YAW !

HEHEHE
tapi malang nya SPM blm habis lagi :(
lagi one month , yupp , one month
and aku super gigil cuz tak cover pape pun

to all PMR candidates , GUD LUCK !
to all SPM victims , pegy baca buku bukan tengok 'muka buku' okeess
muahaha *sebenarnya nasihat tuh untuk aku tuh =='

*pendek jea kan entry kali ni ? haha
tak de idea kbye

mood : the love is back. inchik italy. huahua

Friday, 9 September 2011

tersentap



patut ke bagi peluang kedua untuk orang yg dah buat silap ? umm *tersentap :|

Saturday, 3 September 2011

TRIYA !

Assalamualaikum ! (:


hai hai hai koraaangg !
muahahaha
apaa macam rayaaa
ada yang makan sampai pengsan tak ?
*aku ler tuh =='

pagi pagi raya rumah yang pertama oke lagi
aku bantai sampai licin
rumah kedua pun oryteeee lagi !
kering air rumah makcik tuh aku minum
rumah ketiga and seterusnya asyik dok pi carik bilik air jee >.<
makan tak hingat duniaaa doe !

ahkak beloggg xD

pergi raya rumah ahkak beloggg sorang neyhh
dapat sepulohhh hinggeettt weeyyhhhh !
*adooooo orang lain dapat lima puloh hengget tak heran pun =='

disebabkan tuan empunya blog nie dah menyedekahkan sepuloh hinggit, mari terjah blognyaaa :)


HAAAAAA !
gambar kat atas nie pulak pendapatan gua untuk bulan syawal neyh
muehehe ada lah berkeping keping tuh
tapi tak semasyuk budak kecik tahu tak ?!
cis , budak kecik lagi masyuk dari aku
hasil pengepauan mereka di bulan syawal beriban riban >.<

apaaa lagi lepas nie masing masing pegi la rompak budak kecik
dorang tengah masyuk tuh HAHA !

sobs3 nie ar tahun last aku kutip duit raya
rasanya la ?
lepas nie dah 18 tahun , sape jea nak bagi duit raya kat aku yang dah tua bangka nie
melainkan kalau aku dress up ala ala cam budak kecik bawah nie en , beriban riban orang bagi aku duit raya

cutenyeeeewwww ;D

tahun nie sempat jugak laa menyinggah dua tiga rumah member2 aku nak pi kutip duit raya
huahua !
ingat kan tak sempat nak jejalan raya sebab nak trial dah kot
bukak sekolah nie terus trial
haa mampuihhhhh~




dara pingitan ! agaga nak borang ngorat mintak kat aku !





tamat lah sudah kisah raya aku tahun nie
masa untuk kira duit raya , eh silap ! masa untuk baca buku
muehehehe ;D

good luck kepada sesiapa yang ada exam tuh
tak kesah la UPSR ke PMR ke SPM ke
go koraangg ! :)

ouh lupa, kalau ada open houseee jemput aku !
insyaAllah kalau bab2 makan nie aku mesti datang punya HIK2

adios! (:

Friday, 26 August 2011

kedah ! tunggu cek mai !



Assalamualaikum ! (:

yeaahh ituuu diaaa bendera kedahhh dah berkibaqqqqq <---- loghat kedah
muahaha !

balik kampongg , woo oo oo balik kampooongggggg !
gheee semangat siot ! xD

esok sesudahh subuh gua gerak balik kampungg
kedaaaahh maaai ~
siapa kampung dia kat kedah ?? jemput ar aku datang raya rumah korang :)

KEDAHH ! tunggu cek mai nohhh ? ;D

to all the readers and followers , sudeh mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung buluuu , ehhh hujungg kaki
kalau kalau ada terbuat silap ka , cek mintak maap la noh ?
cek nie manusia biasa ja yang selalu dok buat silap
harap di maafkan :)

awal nya aku buat ucapan raya? HAHA
memang ler awal sebab lepas nie dah balik kedah boleh la pulak kan nak update bagai =='




*kad raya tak hado, bajet lari. tulis kat batu bagi kat korang boleh ?

adios!(:

Wednesday, 24 August 2011

"kalau orang cakap orang,kalau kucing cakap kucing"

Assalamualaikum ! (:

apa macam ?
ada baikk ka ?
lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gua tak update kan ?

biasaaa ahhh
musim musim tengkujuhh nie eh silap , musim exam
dek kerana musim exam tuh la terasa seperti MASA ITU EMAS
kalau tak sebelum nie MASA ITU PERAK
dah nak exam baru tersentap nak study semua HAHA
sebab tuh laa lama tak update
*update pun sape jea yang baca sobs sobs T_T

lunyaaai akuu
sebelum raya exam , lepas raya pun exam
haisshhh untungg lahh korang korang yang tak payah struggle macam aku neyh

kui2
dah shopping raya dah korangg ?
aku dahhh ! *ada nada ala ala macam iklan carefree scha alyahya tuh tak ?
muahahaha

bak kata cikgu aku
nanti raya pakai baju raya molek molek wangi wangi tapi duk umah jea baca buku
hampeeehhh =='
saaangat tak ada mood raya
taapiii ! nafsu nak raya hadooo

hati : sudehhh ! jom ar pergi jalan jalan raya
aku : tak boleh , SPM la weyh
hati : alaaa raya bukan selalu pun. jomm laa ?
aku : tak boleh, SPM !
hati : kau tak nak makan sesedap kee , usha usha mamat ensem ?
aku : err *tersentap. untuk seminggu boleh kot ? :D

SEE ? nafsu nak raya tak kan boleh lawan punyaa
hee moh layaaan iklan rayaaa


BHAHAHA !
gegelak gilaaa aku dekat part yang dia cakap
"hoi , kalau orang cakap orang , kalau kucing cakap kucing , aku tembak kangg"
jap gy boleh plak si kucing kucing jadian nie menjawab "kucingggg"
HAHAHAHA  atoyaaai kan dah kantoiii ! ;p

jam : "mauuuuu"
camera : "maaaaauuu"
gambar adibah nor : "ta maaaauu"
MUAHAHA ! kelakar siot ~

kalau ada yang niat nak mencurik time time musim raya nie , baik hentikan lah niat murni anda itu
tak ada manfaat woi mencurik neyh
kantoi kang kan nayaaa !

adios! (:

Tuesday, 16 August 2011

jaga sikit mata kau tuh

Assalamualaikum ! (:


humm, tinggal lagi lebih kurang 14 hari nak puasa
cepat cepat lah ganda kan pahala anda sementara masa masih ada (:


semalam aku pergi jalan TAR
teman cozen aku shopping
kitaorang bukak puasa kat luar that day
boleh pulak la kan time kitaorang kat kedai makan , ada seorang pakcik nie
aku agak agak umur dia 50 lebih dah kot ?

tahu apa dia buat ?
korang tahu tak handphone nokia yang lebih kurang macam tiga tiga sekupang tuh ?



alaa yang macam nie hahh 


tahu kan ?
dia nak tekan keypad nak call orang pun guna kanta pembesar
WHAT?!
kanta pembesar ?
yeeee lerwwwww kanta pembesar tuh

yang nak buat tengok cap jari tuh HAHA
adoyaai
kesian pakcik neyhh


korang yang muda muda tuh jaga jaga lah mata korang
jangan la sampai jadi macam pakcik nie bila dah berumur
ini kes dahsyat dah neyhh >.<


korang ingat best ke pakai spek mata orang rabun nie ?
mengikut pengalaman aku la kan , memang tak best

haha 
so yang tak rabun tuh jaga lah jangan bagi rabun
yang dah sedia rabun tuh kena jaga jugak jangan bagi tambah power rabun korang


tips hangus : makan lah carrot sampai lebam kalau tak nak mata rosak :D


adios!(:

Monday, 8 August 2011

menari ala ala kucing kalau nak hilang kan ngantok

Assalamualaikum ! (:

dah hampir seminggu kita puasa kan ?
amacam oke ark korang ?
ada yang dah lunyai ke ? muehehe



aku punya trial nak dekat dah wok !
SPM is coming in less than 100 days
and aku masih rajin mengupdate entry dekat blog nie
haha


stress jugak aku dibuatnya
aku actually tak berapa nak tahu cara nak belajar dengan betul
satu lagi , aku nie cepat ngantok !
warggg nie masalah terbesar aku wat waktu sekarang
tak tahu dah ar nak wat cam mano nak hilang kan ketagihan mengantuk aku yang kuat neyhh


aku kalau study mula mula macam gambar bawah nie




SEJAM kemudian


HAHA !
mula mula memang ahh bertindan tindan buku letak
kunun kunun nak study ar
sekali , hanyuuuuttt ZzZzz

aku pi ar google cara cara nak hilang kan ngantok
tahu apa aku jumpa ? 
meh praktikkan cara cara yang dibawah ini






LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…
————–

HAHAHAHAHA !
adoyaaaaii , aku kemain bantai agy gelak baca entry neyhh
memangg effective weyhh , aku akan cuba praktikkan menari ala ala cam katon tuhh >.<

adios ! (:

Thursday, 4 August 2011

lunyai !



Assalamualaikum ! (:

amacam puasa korang ?
ada baik ke ?
aku baik baik aje *padahal dah separuh lunyai dah
HAHA

sejak dua menjak nie selalu jea aku stay back kat sekolah
konon konon nak study laa
tetiba rasa ngantuk plak

aku : weyh , lagi 5 minit kau kejut aku tao. nak tido jap
kawan : haa yea okeh !

selepas 5 minit

kawan : weh , dah 5 minit , bangun ar , belajar woit !
aku : alaa jap arr zZZzzZ

selepas setengah jam

kawan : dehh bangunn ! memangg , kau datang library memang untuk tido grr
aku : HAHA zzzZZzzZ >.<

naik fade up kawan aku kejot aku
haha maaf kawan =='
aku kalau dah mengantuk sangat , memang kat mana mana aku boleh dengan lenaa nya bantai tido HEHE ;D

then petang tuh pergi bazar
perghhh hujan selebat lebatnyaa !
hujan rahmat ;)

and the result is
my school shoes are 100% wet !
adehhhhhhhhhhhh kena basuh ar jawabnyaa
aku dah 2 bulan tak basuh kasut
*tak senonoh punya perangai ! bapak pemalas >.<

bukan pemalas , tapi kasut season tuh dimata aku nampak macam lawa sikit
yang terkoyak koyak sikit sikit tuh la yang aku suka muehehe
bila mak aku suruh basuh kasut, aku cakap

aku : ala buu , biar laa nampak macam season sikit , baru lawa
ibu : hang blajaq dari sapa nie yang dok habaq kasut tak basuh tuh lawa ?
aku : err HEHE~

to all the SPM VICTIM'S , good luck ! ^^

TRIAL IS COMING IN LESS THAN A MONTH & I HAVENT START ANYTHING YET & I'M TOTALLY A DEAD MEAT :|

adios!(:

Sunday, 31 July 2011

jangan ponteng ponteng !


Assalamualaikum ! (:
heheee
dahh nak puasaaa dahh weyttt !
dah ready ke ?
harap harap semuanya dah ready dahh ekh

harap harap tahun niee tak ada lah yang tinggal tinggal puasa
buang buang lah habitat suka dok ponteng ponteng puasa , mengayam ketupa (mengumpat)  , mencarot marot tuh yeaa kengkawan ^^

SELAMAT BERPUASA !

*isk , makin dekat dengan raya , makin dekat dgn trial SPM
takott siooooot :|


adios! (:

Friday, 29 July 2011

tiket bola pertama aku !

Assalamualaikum !(:


huehue !
semalam guaa pergi tengokk bolaaaa
warggggg sejaak bilaa gua fan bolaa neyhh ?
HAHA !

memula macam dah nak punah harapan gi tengok bola semalm sebab tak hadooo tiket
habis doe tiket , 85000 ! perghhhhhhhh~
kul 7.30 kiteorang gerak gy bukit jalil tengok ada tiket ke tak
tunggu punya tunggu punya tunggu memangg tak hadooo :(
muka stress tiket tak hado haha
dah malas nak tunggu , kiteorang cabut gy mid kejap
*rumah kedua cik epal
then dapat call dari member

"weyh weyh abang aku cakap ada tambah 20000 tiket doe !"

kami pun apaaa lagi , MARATHON weeeyy !
sekali sampai sampai , umphhh hampeehhh >.<
kiteorang tunggu gak sampai petang nak tengok bola punya pasal






pusing pusing kat bukit jalil tuh walaweyyy bapaak meriah ahhh !
dengan sepanduk bagai , dengan muka cat cat huiyoo HAHA
jelaous gila tengok orang lain dah huhahuha
yang kami berdua nie nak huhahuha cam manoo tiket pun tak hadoo
huk

ada satu insiden nie terjadi kat kawan gua
kawan gua nie pakai baju purple
sedang kami berjalan , tiba tiba

pakcik jual baju : "eh nie penyokong singapore ke , thailand ke mana nie?"
kawan gua : "arr err nanti nak tukar la pakai baju malaysia, hee "

haha ! lepas insiden tuhh jea teruss gy tukar baju malaysia HAHA
malu siott >.<

dah memang rezeki kami gamaknya , dalam pukul 6 lebih macam tuh,
ada pulak orang nak jual tiket
memang cukup cukup 2 tiket
aku baru ingat nak berunding dengan dia kasi murah sikit tiket bab dia letak RM50 untuk tiket RM30 hukk
sekali ramai pulak orang serbuu
aku apaa lagii
"nah bang amik RM100 nie, thanks!"
take it or leave it kan ? haha

lepas dah dapat tiket tuh apaa lagi
dah bolehh joinnn dorang nie semua huhahuha kat stadium
sukaaaa siooot ! xD


muka suka dapat tiket xD



lepas solat maghrib semua baru masuk stadium
hangpa tengokk cam manaa dalam stadium tuh
gilaaa PENUHHH weyyyy !
semuaaa black & yellow , black & yellow
haha





perghh semalam singapore banyak berlakon laa weyyt
terkena sikit tergolek golek nya melampauu
grr memang ar pandai berlakon mereka mereka nie
bullsiit >.<


pape pun , congrats HARIMAU MALAYA even tak menang this game kann
tapi korang dah buat yang terboiiikkk kaann ? ;D



last pitcha nie gua songlap dari FB
akuu loikkkkeee habiis ! HAHA
aku tak tahu laa cam manoo photographer nie boleh hamik gambar cam nie
GILA SHOMART !
safee sali & amirul hadi breakdance tengah padangg weyyy xD



♥ HARIMAU MALAYA


adios!(: