Saturday, 4 June 2011

kalau aku lah, memang tak masuk dah

Assalamualaikum! (:
pejam celik pejam celik, main cak cak kejap, dah hari sabtu
cepaat gilaaa laahhh!
seminggu cuti nie memang haremm la nak pegang buku
padahal sebelum cuti tiba, dalam hati dok kata dah


"cuti kali nie aku tak kan sia sia kan macam cuti yang lepas!" *azam kemain lagi


sekali, huhh, harem's!
seminggu cuti nie memang tak ada la nak pegang buku
time tusyen tuh jea la satu satu nya masa yang aku betul betul peruntukan untuk study
pelajar harapan sekolah memang cenggini haha >.<


well aku nak share sikit about opinion aku
aku rasa if lelaki tak kesah sangat kot benda nie
kalau gurl, kesah kot? ke aku sorang jea yang kesah pasal menatang nie? ghee~


past few days, ada gak ar gy shopping nan kengkawan aku semua
tengok dari luar kedai cam lawa jea kan barang-barang dia etc baju, kasut, bag
hati memang teringin nak masuk kedai tuh nak tengok barang-barang dia
sekali bila dah langkah masuk, OMG~OOSSH
tahu apa aku nampak?

bukan ular,
bukan monyet,
bukan lipaaasss!
tapi

MAN SHOP ATTENDANT

kenapa dengan mereka nie?
kenapa aku anti tahap gaban dengan mereka nie?
sebabbb

1. tak selesa bagi aku seorang kaum hawa nak check it out barang barang perempuan tapi lelaki dok ada. dok ikot ke hulu ke hilir. aiyoo. kalau aku la, rimaass derr

2. if orang yang jaga kedai tuh handsome, perggh, mula lah nak cover cun bagai haha *aip aip jangan cakap korang tak pernah buat cenggini bila berhadapan dengan guys handsome. mu tok seh nak tipu kawe laa lalala

bukan aku tak suka, tapi kurang minat nak masuk kedai yang salesman dia lelaki
entah aku rasa macam, tak patut kot if seseorang lelaki menjaga kedai yang jual baju perempuan etc
if kedai jual mainan budak-budak, kedai sneekers, kedai sukan tuh tak ada la kesah sangat if lelaki yang jaga
tapi nie kedai PAKAIAN WANITA *faham faham ar :x

BOLEH TAK AKU NAK PEREMPUAN YANG JAGA KEDAI YANG JUAL  BARANG PEREMPUAN?

*kemain hah demand macam semua kedai kat satu malaysia nie bapak aku punya >.<

adios!(:

10 comments:

nur zuhairah kasiman said...

ante jual barang apaaa???

k e y r i said...
This comment has been removed by the author.
k e y r i said...

haha same gak biler ade saleswomen kat kedai PAKAIAN LELAKI. segan gak ok.. hahahhahaha aku xdpt byg kn camne ko gelabah tengok salesman hansome :P

adan said...

klu pakaian campur laki pompuan tape la lagi.. tapi klu dah sampai pakaian kecil wanita salesman laki yang jaga,agak tak sesuai okay.. ahaha..

ABU said...

oh ye ke..lelaki tak kesah kot..
tapi kalau yang ikot je memanjang masa kita tenga pili2 brng tu aku pun tak selesa jgk...
apa ingt kita ni nak curi barang ke..hehehe..:D

sudeh said...

zuhairah : macam2 laahh huu
keyri : HAHA! siot, yea gelabah bila ada mamat handsome =='
adan : muahaha tao tak pe. tapi memang ada pun yang cenggitu. yikesss!
abu : haaaa! yang tuh lagi satu yang den tak suko. haha hapee ingt gua nie panjang tangan sangat kee >.<

GaRy™ said...

aq paling pantang kalau aq tengah survey barang, tetiba kakak/abg kedai tu datang tanya, "ya encik, eencik cari apa?" aq terus cakap "x der, tgk2 je... pastuh aq blah...hhuahuahua..

sudeh said...

gary : haha. tao tak pa. lemas gua kalau cenggituh ==' kalau dia nak rugi cepat, boleh lah amalkan sikap cenggituh ^^

iKhRam said...

rimas..?? macam tu bile lelaki nak beli suar dalam.. ada jer orang pompuan dok ikut kehulu hilir...

tp mungkin laki dan perempuan berbeza.. laki tak kisah sgt.. tp perempuan...??

apapun. itu dah keje mereka.. kita hormati sajalah k?

sudeh said...

ikhram : haha. ouhh ekhh kat department lelaki pun girls yang jaga ekh? hukk. yo lahh. setuju with that. tapi if boleh, biar lah department pompuan, pompuan yang jaga and begitulah sebaliknya bagi department lelaki ;D