Friday, 1 July 2011

5 tips elak dari dirompak's !



Takut rumah anda dirompak ? atau kereta / motor anda dicurik ?
boleh lah mengamalkan tips tips di bawah ini

1. Untuk rumah, pasang perangkap tikus sebanyak mungkin, letakkan umpan emas atau besi atau duit.

2. Untuk melindungi kereta anda, langgar apa-apa agar kereta anda kemek, pancitkan tayar anda, beli rim second hand yang buruk, beli ezsos paling murah dan jangan letak stiker pada kereta anda.

3. Untuk motor, pancitkan tayar, cabut spark plug dan sentiasa memastikan tangki minyak kosong.

4.Untuk anak anda, beli pakaian bundle untuk mereka pakai, beri hanya 50 sen sehari pada mereka.

5. Untuk anda sendiri, jangan suka menunjuk (berdosa tau !!!)

renung renungg kan dan selamat beramal !

adios!(:

13 comments:

cik Q said...

Hahahhaha , bagus betul :p

sudeh said...

kaaaannnn ! HAK3

adan said...

ahahah.. serius info sgt hampeh.. ahahaha....

jika rumah anda tidak mau di curi jgn lupa kunci pagar guna solex.. takut nanti rumah anda dibawa lari perompak.

ABU said...

wah nice tips...bravo bravo hahaha

vampire's lovex said...

jangan tutup pintu rumh sekali...psiko pencuri tu hahaha...

sudeh said...

adan : hehee. yeaa, tips yang sangat tak bolehh pakai >.<

sudeh said...

abu : HAK3 ;D

sudeh said...

vampire's lovex : gheheee. betol3 xD

GaRy™ said...

hahahaha... seriuz je masa nak baca tadi.. last2 tergelak... hahahaha

sudeh said...

gary : heheee xD

alif haris said...

hahaha .. 'boleh' diamalkan selalu :D

pasti selamat tak kene rompak

Qamaruls said...

tapi kerete saye pakai rim standart jekkk. hahaha

putrieira said...

ahaa sengaal